Kachelpijp thermometer
Kachelpijp thermometer 2
Kachelpijp thermometer
Kachelpijp thermometer
Kachelpijp thermometer 2

Kachelpijp thermometer

  • doorsnede 6cm
  • bereik tot 550 graden
  • stainless steel
  • gratis verzending
€ 22,50
incl. 21% BTW
Klik en Bestel
Artikelomschrijving

Ben je nieuwsgierig naar de ideale stook temperatuur van jouw kachel? Met deze thermometer kan je de ideale stook temperatuur zien. De ideale stook temperatuur is te meten met een kachelpijp thermometer. Deze thermometer wordt geplaatst ongeveer 20 cm a 30 cm boven de kachel aan de pijp. De kachelpijp thermometer blijft plakken middels een magneet aan de achterzijde van de thermometer. De kachelpijp thermometer meet in feite de warmte van de rook in de kachelpijp. De ideale stook temperatuur van de rook ligt tussen de 100 en 250 graden Celsius en is af te lezen op de thermometer.

De thermometer is voorzien van beugel zodat je de beugel kunt verplaatsen zonder de vingers te branden. De kachel thermometer geeft de ideale stook temperatuur weer. 

Creosoot is een brandbare en teerachtige substantie en ontstaat door roetaanslag, onverbrande deeltjes die zich hechten aan de wand van het rookkanaal. Creosoot ontstaat door rook van hout en vocht wanneer men nat hout stookt of wanneer men hout niet heet genoeg verbrand. Creosoot aanslag is een kleverige substantie en kan in het ergste geval schoorsteenbrand veroorzaken. Schoorsteenbrand ontstaat doordat de ophoping van creosoot in de schoorsteen ontbrandt en binnen in de schoorsteen en kachelpijp blijft branden. Bij een schoorsteenbrand kan een temperatuur bereikt worden van 1000 graden celsius of meer. Het is belangrijk om goed droog hout te stoken met een vochtigheidspercentage van maximaal 20% en de schoorsteen minimaal 1 keer per jaar te laten vegen. Regelmatig het vuur een paar minuten hoog opstoken voorkomt de vorming van teveel creosoot aanslag in de kachel pijp. De kachel pijp thermometer geeft de ideale stook temperatuur aan en voorkomt creosoot in de kachelpijp. 

Specificaties
  • Universeel
  • kachel-thermometer
  • 8438474476212